Jak zrobić chleb z marihuany

29 września 2020 Przepisy

Przepis na chleb marihuanowy

Przygotowując chleb marihuanowy, można go przechowywać i używać za każdym razem po prostu zamrażając go. Dzięki temu chlebowi można robić takie rzeczy, jak bułki obiadowe, opakowania, a nawet pizzę. Naprawdę chciałam podzielić się przepisem na pizzę, ale pomyślałam, że chleb powinien być najpierw wyjaśniony.

Czego będziesz potrzebować; 3 łyżki masła kanabasowego (w 1/2" kawałkach) 1 1/2 szklanki wody 2 łyżki aktywnych suchych drożdży 1/4 łyżki beztłuszczowego suchego mleka 1 1/2 łyżki soli 2 łyżki drobno rozdrobnionej marihuany 3 łyżki cukru granulowanego 4 szklanki chleba lub mąki uniwersalnej

Pierwszym krokiem jest sprawdzenie drożdży, których używasz w ciepłej wodzie z 1/8 łyżki cukru wymieszanego z taką samą ilością wody jak w przypadku drożdży. Daj jej dziesięć minut. Powinieneś zobaczyć jak drożdże uwalniają duże bąbelki wokół krawędzi. Oddzielnie, w misce, wymieszaj razem suche mleko, cukier, mąkę i marihuanę. Użyj rąk, bo to nie zmiażdży mąki. To sprawi, że mieszanka będzie lekka i puszysta.

W środku suchych składników, zrobić studnię. Dodaj wszystkie mokre składniki do suchej mieszanki, wlewając ją do studni. Wymieszaj wszystko razem z dłońmi, wykrawając ciasto przez 15 minut. Powinno ono zacząć tworzyć gładką kulę. Jeśli uważasz, że mieszanka jest zbyt wilgotna i lepka, możesz dodać dodatkową mąkę. Jeśli jest zbyt jędrna, dodaj powoli wodę.

Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji należy przykryć górną część miski plastikową folią i umieścić ją w ciepłym miejscu. Ciasto powinno wyrastać co najmniej dwukrotnie większe. Ten przepis daje dwa funty, więc upewnij się, że masz dobrą miskę, która będzie pasować do ciasta po wyrośnięciu.

Jeśli robisz prawdziwy chleb, możesz dalej czytać. Jeśli nie, możesz przechowywać ciasto chlebowe w zamrażarce do wykorzystania w przyszłości. Jeśli planujesz kontynuować produkcję chleba marihuanowego, możesz albo dodać ciasto do bochenka, albo rozbić je na kawałki, aby zrobić bułki. Po włożeniu ciasta do dowolnie wybranej patelni, przykryj je i pozwól, aby ponownie wyrosło około dwukrotnie większe. Weź masło marihuanowe i rozłóż je na wierzchu chleba. Gotuj bochenek w temperaturze 350 stopni przez około 30 minut, aż skórka stanie się złotobrązowa.

29 września 2020 Przepisy

Garść przydatnej wiedzy

Nasiona konopi - superfood!

Choć w dalszym ciągu kontrowersyjne, nasiona konopi zdobywają popularność i uznanie coraz szerszego grona konsumentów oraz ekspertów żywieniowych. Nasiona konopi poprawiają pracę układu pokarmowego, zmniejszają prawdopodobieństwo zawału serca czy miażdzycy. Są także bogatym źródłem składników mineralnych i witamin. Dzięki zawartości dużej ilości aminokwasów stanowią bogate źródło białka, które strukturą jest niemalże identyczne do białka jaja kurzego - najbardziej przyswajalnego przez ludzki organizm. Dodatkowo nasiona konopne poprawiają odporność organizmu nie tylko na infekcje ale także przeciwdziałają powstawaniu komórek rakowych. 

Kolekcjonerskie nasiona konopi

Sianie nasion konopi jest w naszym kraju zabronione. Dozwolone jest jednak gromadzenie ich w celach kolekcjonerskich. Z tego powodu można znaleźć wiele sklepów oferujących nasiona. Przejdź do naszego rankingu Seed Banków, gdzie poznasz liderów sprzedaży nasion marihuany.
>> Seed Banki 2018 << 

Przygotowaliśmy także zestawienie najczęściej wybieranych nasion w celach medycznych i kolekcjonerskich. Jeżeli taka tematyka jest dla Ciebie interesująca, przejdź do >> Rankingu Nasion Marihuany <<