Przepis na chleb marihuanowy
Przygotowując chleb marihuanowy, można go przechowywać i używać za każdym razem po prostu zamrażając go. Dzięki temu chlebowi można robić takie rzeczy, jak bułki obiadowe, opakowania, a nawet pizzę. Naprawdę chciałam podzielić się przepisem na pizzę, ale pomyślałam, że chleb powinien być najpierw wyjaśniony.
Czego będziesz potrzebować; 3 łyżki masła kanabasowego (w 1/2" kawałkach) 1 1/2 szklanki wody 2 łyżki aktywnych suchych drożdży 1/4 łyżki beztłuszczowego suchego mleka 1 1/2 łyżki soli 2 łyżki drobno rozdrobnionej marihuany 3 łyżki cukru granulowanego 4 szklanki chleba lub mąki uniwersalnej
Pierwszym krokiem jest sprawdzenie drożdży, których używasz w ciepłej wodzie z 1/8 łyżki cukru wymieszanego z taką samą ilością wody jak w przypadku drożdży. Daj jej dziesięć minut. Powinieneś zobaczyć jak drożdże uwalniają duże bąbelki wokół krawędzi. Oddzielnie, w misce, wymieszaj razem suche mleko, cukier, mąkę i marihuanę. Użyj rąk, bo to nie zmiażdży mąki. To sprawi, że mieszanka będzie lekka i puszysta.
W środku suchych składników, zrobić studnię. Dodaj wszystkie mokre składniki do suchej mieszanki, wlewając ją do studni. Wymieszaj wszystko razem z dłońmi, wykrawając ciasto przez 15 minut. Powinno ono zacząć tworzyć gładką kulę. Jeśli uważasz, że mieszanka jest zbyt wilgotna i lepka, możesz dodać dodatkową mąkę. Jeśli jest zbyt jędrna, dodaj powoli wodę.
Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji należy przykryć górną część miski plastikową folią i umieścić ją w ciepłym miejscu. Ciasto powinno wyrastać co najmniej dwukrotnie większe. Ten przepis daje dwa funty, więc upewnij się, że masz dobrą miskę, która będzie pasować do ciasta po wyrośnięciu.
Jeśli robisz prawdziwy chleb, możesz dalej czytać. Jeśli nie, możesz przechowywać ciasto chlebowe w zamrażarce do wykorzystania w przyszłości. Jeśli planujesz kontynuować produkcję chleba marihuanowego, możesz albo dodać ciasto do bochenka, albo rozbić je na kawałki, aby zrobić bułki. Po włożeniu ciasta do dowolnie wybranej patelni, przykryj je i pozwól, aby ponownie wyrosło około dwukrotnie większe. Weź masło marihuanowe i rozłóż je na wierzchu chleba. Gotuj bochenek w temperaturze 350 stopni przez około 30 minut, aż skórka stanie się złotobrązowa.