Składniki
- 3 łyżki stołowe masła marihuanowego
- 1 opakowanie (10 uncji, około 40 sztuk) zwykłych pianek marshmallows lub 4 filiżanki miniaturowych pianek marshmallows
- 6 filiżanek płatków ryżowych chrupiących
Wskazówki
1. W dużym rondlu roztopić masło na małym ogniu.
2. Dodać pianki marshmallows i mieszać do całkowitego roztopienia. Zdjąć z ognia.
3. Dodać chrupiące płatki ryżowe. Mieszać, aż będą dobrze pokryte.
4. Używając posmarowanej masłem łopatki lub papieru woskowego, równomiernie wcisnąć masę do formy o wymiarach 13 x 9 x 2 cale posmarowanej sprayem do gotowania.
5. Ostudzić. Pokroić na 2-calowe kwadraty. Najlepiej podawać tego samego dnia.
Wskazówki dotyczące mikrofalówki
1. W misce w mikrofalówce podgrzać masło i pianki marshmallows na HIGH przez 3 minuty, mieszając po 2 minutach.
2. Wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Wykonaj kroki 2 i 3 powyżej. Czas gotowania w mikrofalówce może się różnić.
Uwaga:
- Aby uzyskać najlepsze rezultaty, używaj świeżych pianek marshmallows.
- Przechowywać nie dłużej niż dwa dni w temperaturze pokojowej w szczelnym pojemniku.
- Aby zamrozić, ułożyć w warstwach oddzielonych papierem woskowym w szczelnym pojemniku. Zamrażać przez okres do 6 tygodni.
- Przed podaniem pozostawić w temperaturze pokojowej na 15 minut.