Ten przepis na lekarstwa jest również bardzo łatwy do wykonania przy pomocy poręcznego crockpota! Domowej roboty masło jabłkowe ma przewagę nad kupowanymi za każdym razem, ponieważ nie zawiera sztucznych konserwantów i wysokofruktozowego syropu kukurydzianego. Masz też swobodę tworzenia dowolnych smaków za pomocą wybranych przez siebie jabłek - jabłka fuji tworzą słodsze masło jabłkowe, podczas gdy babcie kowale, byłyby bardziej cierpkie. Poeksperymentuj i wymyśl kombinację jabłek z przyprawami, która jest twoja!
Receptura #1 na marihuanę z masłem jabłkowym
Patrząc, jak zmienić swoją rutynę śniadaniową? A może znudziło Ci się to, co wkładałeś na gofry? Cokolwiek by to nie było, to leczone masło jabłkowe jest zdecydowanie warte spróbowania! Receptura jest bardzo szybka i super prosta, co sprawia, że nawet jeśli się spieszysz, możesz szybko poskładać gofry! Aby dodać do tego leczniczą delikatność, dodaj masło do już gotowego leczniczego przysmaku i ciesz się nim!
To, czego będziesz potrzebował;
- 1 łyżka cukru brązowego
- 1/2 filiżanki masła marihuany
- Danie maślane 2 uncje suszonych siekanych jabłek
- 1/2 łyżki cynamonu
Bierzemy brązowy cukier, suszone jabłko i cynamon do zmiękczonego masła marihuany. Wrzuć wszystkie składniki do robota kuchennego i wymieszaj je razem, aż zostaną w pełni połączone. To jest to! Taki prosty przepis na tak wspaniały dodatek do przekąski! Masło to można przechowywać w lodówce nawet przez tydzień i zamrażać nawet przez dwa miesiące. Świetnie sprawdza się na bajglach, podpłomieniach, babeczkach, naleśnikach, gofrach itp. W zasadzie każde śniadanie!
Receptura #2 na marihuanę z masłem jabłkowym
Oto, czego potrzebujesz:
- 6 jabłek do wyboru (fuji, gala, babcia kowala)
- 1 łyżka stołowa mielonego cynamonu
- 1 łyżka stołowa świeżo wyciśniętego soku z cytryny
- 1 łyżeczka organicznego czystego ekstraktu waniliowego
- ¼ filiżanki wody
- ¼ filiżanki cukru
- ¼ szklanki cukru brązowego
- ¼ filiżanki nalewki glicerynowej z konopi indyjskich
Na początek umyć i ostrożnie włożyć wszystkie jabłka ostrym nożem.
Następnie z grubsza posiekać rdzawe jabłka na ćwierć wielkości kawałki. Wrzuć kawałki jabłek do swojego naczynia.
Następnie do wolnowaru dodać zmielony cynamon, cukier, cukier brązowy i ekstrakt waniliowy. Dobrze wymieszać składniki, aby jabłka były równomiernie pokryte.
Następnie nałożyć pokrywę na garnki i pozostawić składniki na 4½ do 5 godzin na wolnym ogniu, mieszając jabłka raz lub dwa razy w trakcie całego procesu gotowania.
Po upływie tego czasu należy usunąć ugotowane, a teraz zredukować jabłka i dodać je do blendera. Skropić sokiem z cytryny i nalewką z konopi indyjskich i włączyć blender wysoko - przecierać jabłka, aż mieszanka stanie się gładka.
Jeśli Twoje masło jabłkowe ma jasny kolor (żółty ambrowy) i przypomina wyglądem sos jabłkowy, a nie masło jabłkowe, po prostu wlej gładką, leczniczą mieszankę jabłkową z powrotem do garnka i gotuj masło jabłkowe przez dodatkową godzinę na dużym ogniu. W tym czasie należy pozostawić garnki bez przykrycia, a mieszankę często sprawdzać i mieszać, aby zapobiec przypaleniu. Gdy osiągniesz pożądany kolor i smak, wyjmij masło jabłkowe z garnka - idealnym kolorem dla masła jabłkowego jest głębszy, czerwono-brązowy.
Butelkę jabłkową należy przechowywać w lodówce w ściennym słoiku i zużyć w ciągu jednego tygodnia od wytworzenia.
Posmakuj kanapki jabłkowej na wiele sposobów: na kawałku grzanki, zawiniętej w twarożek lub płatki owsiane, ułożonej w kanapce z grillowanym serem, połączonej z ulubionymi mięsami, takimi jak wieprzowina lub kurczak, lub możesz wybrać mój ulubiony sposób - zjedz go samodzielnie na łyżce!