Jak zrobić masło z marihuany

3 września 2020 Przepisy

Masło marihuanowe, znane również jako "Cannabutter", jest podstawą wielu potraw z konopi. Kiedy już nauczysz się, jak wytwarzać masło marihuanowe, otworzy się przed Tobą zupełnie nowa część kultury marihuany. Należy zauważyć, że istnieje wiele sposobów produkcji masła marihuanowego, jednak jest to receptura na masło marihuanowe, którą ja i moi przyjaciele udoskonalaliśmy przez lata i jest to to to, czego używamy do dziś! Zacznę od tego, że osobiście nie umiem gotować ani piec, ale nasz przepis został przez wielu pochwalony! Jest to raczej eksperyment naukowy, który rutynowo udoskonalaliśmy, a jeśli chcecie ulepszyć ten przepis, to im więcej oleju jest w stanie związać się z masłem, tym silniejszy będzie produkt końcowy. 

Przepis na masło THC: Robienie masła garnkowego w domu

Tutaj robimy masło marihuanowe ze ścinków/ ścinków z domowych zbiorów. Można użyć zmiażdżonych niuansów marihuany lub potrząsnąć, ale dla tych oszczędnych szefów kuchni okazało się, że ten przepis na masło marihuanowe jest dość wilgotny. Jeśli jesteście tacy jak ja, nie będziecie widzieć sensu w używaniu wszystkich swoich wilgotnych kwiatów chwastów, które moglibyście z łatwością nadmuchać wesoło, na patelni z ciasteczkami.  Użyj resztek szczypiornistych i ścinków, aby zmaksymalizować prawdziwy potencjał swojego kush. Jeśli chcesz użyć całego półouncji kwiatu na tacy z ciasteczkami, bezwzględnie bądź moim gościem, ale możesz po prostu upiec więcej, niż planowałeś.Nie zawsze decyduję się na użycie łodyg rośliny, choć zawierają one zauważalne ilości THC. Jeśli chcesz wrzucić łodygi podczas robienia cannabuttera, po prostu upewnij się, że żaden z tych kłujących frajerów nie skończy w końcowym konfekcjonowaniu.

Ile można zrobić?

Standardową zasadą, której należy przestrzegać podczas gotowania z marihuaną, jest to, że na każdą uncję marihuany, 4 patyczki masła będą sprawne. Tak więc, jeśli gotujesz pół uncji garnka, powinieneś użyć 2 patyczków masła! Kto wiedział, że matematyka może być tak praktyczna?

Czy mogę zrobić masło, ze świerzo zerwanej marihuany?

Rozpocznij proces od przygotowania ścinków/cięcia. Wyjmij z mieszanki wszystkie pozostałości i łodygi, aby pozostały tylko liście. Stwierdziliśmy, że przeprowadzenie klipsa/ przycinarki przez robota kuchennego jest najlepszym sposobem na "ściółkowanie" klipsa lub przycinarki. Tu właśnie wchodzi w grę powierzchnia pączka.

Weź pod uwagę, że jeśli zagotujesz pełny pączek marihuany do celów infuzji, zareaguje na to zewnętrzna strona liścia. Może to być marnotrawstwo, ponieważ nie otrzymuje się całego olejku z produktu. Ale jeśli zamienisz ten sam liść w coś tak drobnego jak piasek, odblokowuje on więcej oleju, który znajduje się w liściach. Przetwórca żywności pozwala na przepchnięcie liści przez ostrze, dając to, czego się chce. Można błyskawicznie ściółkować ogromny worek skrawków marihuany, niezależnie od tego, czy liście są suche czy świeże.

Następną rzeczą do zrobienia jest napełnienie garnka odciętymi elementami z ulubionego szczepu marihuany. Ten przepis na masło THC pozwala na zrobienie masła marihuanowego z tego, co tylko możesz dostać w swoje ręce. Jeśli jest to mała partia wykończeń, użyj małego garnka. Jeśli jest ich dużo, użyj kilku garnków. Tak czy inaczej, cokolwiek użyjesz, wypełnij to w jednej trzeciej mulczem. Stamtąd dodaj patyczki masła i wody w proporcji 1/4, co oznacza, że na każdą dodaną patyczkę masła (4 uncje) wrzuć 16 uncji wody. Robimy to do momentu, aż cała mieszanka wypełni 2/3 pojemnika. Nie chcesz napełniać go do końca, ponieważ wrzący płyn może się wylać, gdy garnek się nagrzeje. Teraz, gdy masz duży garnek pływających płatków marihuany i patyczków masła, nadszedł czas, aby podkręcić ciepło. Lubię odwracać palnik do góry nogami, mieszając jak trzeba. Dzięki temu mieszanka robi się tak gorąca, jak to tylko możliwe, a to jest jedna z rzeczy, które wydostaną więcej oleju z twojej rośliny!

Niektórzy ludzie wolą używać metody niskiego wrzenia, jak na przykład w crockpocie, i pozwolić mu długo siedzieć. To jednak powoduje tylko wystający zapach, który w niektórych przypadkach nie opuszcza domu przez tydzień. Nie oznacza to, że nasza metoda nie tworzy delikatnego aromatu, ale przynajmniej nie będzie się gotować w doniczce przez cały dzień.

Po zagotowaniu, opuścić palnik do około 6 lub 7/. Następnie gotować aż do wyparowania z garnka około połowy wody (około 1-1,5 godziny). Następnie dodawaj wodę aż do momentu, gdy poziom wody powróci do miejsca, w którym znajdował się w momencie rozpoczęcia. Powtórz to raz lub dwa razy (lubimy robić to dwa razy tylko dla pewności, ale raz też wystarczy). Szybszą metodę przeciwstawimy metodzie powolnego wrzenia w każdy dzień tygodnia - czas sprawdzony, entuzjasta chwastów zatwierdzony. Bez względu na to, czy robisz to masło dla celów rekreacyjnych czy medycznych, możemy dostarczyć Ci tylko najlepszych informacji z najwyższej półki, które Ci pomogą.

Masło topi się po około trzech do czterech godzinach, powinno być dużo oleju pływającego na górze mieszanki. Stamtąd odcedzasz mieszankę przez płaskie sitko, które jest umieszczone na wierzchu pojemnika, który ostatecznie trafi do lodówki. To właśnie to zatrzyma masło podczas utwardzania. 

Po przejściu wody przez sitko, na sitku pojawi się kupa mulczu. W przeszłości zazwyczaj dociskałem mulcz do sitka, aby wydobyć resztę cieczy, ale znaleźliśmy lepszy sposób, aby uzyskać więcej huku dla naszego wiadra! Używając naszych rąk wyciskaliśmy kulki mulczu aż do uzyskania wielkości śliwki, a to działało idealnie dla uzyskania większej ilości płynu z naszej mieszanki. Zalecamy więc użycie tych mięsnych widelców do produkcji tego soku!

Po spuszczeniu całego płynu do pojemnika, zobaczysz olej (farsz na górze) oddzielony od wody (na dole). Umieść pojemnik w lodówce na noc. Kiedy obudzisz się następnego ranka, olej stanie się stałym kawałkiem cennego masła marihuany. Zachowaj ostrożność przy wyjmowaniu go z pojemnika. Nie chcesz niczego wylać, ponieważ może to zasmrodzić kuchnię. Teraz masz swoją cegiełkę złota marihuany, ale co kilka dni monitoruj ją pod kątem pleśni. Powinna wytrzymać przynajmniej kilka tygodni, jeśli jest odpowiednio przechowywana (hermetycznie i bez wilgoci). Ale jeśli chcesz całkowicie uniknąć problemu z pleśnią, przechowuj masło w lodówce. Utrudnia to trochę pieczenie i gotowanie, ponieważ trzeba je zmiękczyć, ale trwa ono znacznie dłużej.

3 września 2020 Przepisy

Garść przydatnej wiedzy

Nasiona konopi - superfood!

Choć w dalszym ciągu kontrowersyjne, nasiona konopi zdobywają popularność i uznanie coraz szerszego grona konsumentów oraz ekspertów żywieniowych. Nasiona konopi poprawiają pracę układu pokarmowego, zmniejszają prawdopodobieństwo zawału serca czy miażdzycy. Są także bogatym źródłem składników mineralnych i witamin. Dzięki zawartości dużej ilości aminokwasów stanowią bogate źródło białka, które strukturą jest niemalże identyczne do białka jaja kurzego - najbardziej przyswajalnego przez ludzki organizm. Dodatkowo nasiona konopne poprawiają odporność organizmu nie tylko na infekcje ale także przeciwdziałają powstawaniu komórek rakowych. 

Kolekcjonerskie nasiona konopi

Sianie nasion konopi jest w naszym kraju zabronione. Dozwolone jest jednak gromadzenie ich w celach kolekcjonerskich. Z tego powodu można znaleźć wiele sklepów oferujących nasiona. Przejdź do naszego rankingu Seed Banków, gdzie poznasz liderów sprzedaży nasion marihuany.
>> Seed Banki 2018 << 

Przygotowaliśmy także zestawienie najczęściej wybieranych nasion w celach medycznych i kolekcjonerskich. Jeżeli taka tematyka jest dla Ciebie interesująca, przejdź do >> Rankingu Nasion Marihuany <<