Łatwy przepis na masło marihuany

21 września 2020 Przepisy

Jak zrobić masło marihuanowe Masło marihuanowe jest podstawą wielu jadalnych przedsięwzięć związanych z marihuaną. Dowiedz się, jak zrobić masło marihuanowe, a staniesz się bardzo popularny. Istnieją DODATKOWE sposoby produkcji masła marihuanowego, a ten artykuł w żadnym wypadku nie jest jedynym sposobem, aby to zrobić.

Jest to jednak przepis na masło marihuanowe, który udoskonalałem przez lata, a każdy, kto mnie zna, wie, jak silne jest masło marihuanowe Johnny'ego Greena. Jeśli czytelnicy mają solidną metodę produkcji masła marihuanowego, mogą ją umieścić w komentarzach, aby inni mogli ją wypróbować!

Osobiście robię moje masło marihuanowe z ścinków/odcinków ze zbiorów mojego przyjaciela. Można używać zmiażdżonych niuansów marihuany lub potrząsać, ale uważam, że przepis na masło marihuanowe jest tak mocny, jak wszystko inne, więc nie widzę sensu w używaniu marihuany, że mogę palić, kiedy mogę używać liści marihuany, które inni ludzie zamierzają wyrzucić. Ja używam liści, a nie łodyg. Łodygi mają znacznie mniej oleju kannabinoidowego niż woda i liście cukru. Oczywiście, jeśli chcesz wrzucić łodygi, nie ma powodu, by nie wrzucać - to zależy od ciebie. Nie wiem, jak gotować czy piec, ale na pewno jestem naukowym frajerem. Kiedyś skonsultowałem się z profesorem chemii z mojego community college'u w sprawie tego przepisu na masło marihuanowe, a on wskazał, że jest to w zasadzie reakcja chemiczna. Powiedział, że łączymy olej z masła z olejem z marihuany. Im więcej oleju można związać, tym mocniejszy jest produkt końcowy.

Niektóre rzeczy, o których należy pamiętać podczas przeprowadzania reakcji chemicznej, to powierzchnia, czas trwania, intensywność oraz użycie katalizatora (w tym przypadku ciepła). Proces rozpoczynam od przygotowania ścinków/cięcia. Z mieszaniny usuwam wszystkie ścinki i łodygi do miejsca, w którym pozostaje tylko cukier i woda. Przez lata przekonałem się, że najlepszym sposobem na "ściółkowanie" klipsów jest przeprowadzenie ich przez robota kuchennego. To właśnie tutaj wchodzi w grę powierzchnia.

Jeśli ugotujesz pełny liść marihuany, zareaguje tylko zewnętrzna strona liścia. Ale jeśli zamienisz ten sam liść w coś tak drobnego jak piasek, na każdym małym kawałku płatka marihuany jest więcej powierzchni, co uwalnia z niego więcej oleju. Użyłem blendera i innych środków, aby spróbować ściółkować liście marihuany, ale robot kuchenny pozwala na bardziej efektywne przepychanie liści przez ostrze. Mogę błyskawicznie ściółkować ogromny worek listków marihuany, niezależnie od tego, czy liście są suche czy świeże.

Następną rzeczą do zrobienia jest napełnianie garnków mulczem. Niezależnie od rozmiaru garnka, którego używasz, wypełnij go w około jednej trzeciej drogi mulczem. To właśnie lubię w tym przepisie - pozwala on na zrobienie masła marihuanowego z tego, co można dostać w swoje ręce. Jeśli jest to mała partia, użyj małego garnka. Jeśli to dobre zbiory, a jest ich dużo, użyj wielu garnków. Tak czy inaczej, cokolwiek używasz, wypełnij ją w jednej trzeciej mulczem. Stamtąd dodaj patyczki masła i wody w proporcji 1/4, co oznacza, że na każdą dodaną patyczkę masła (4 uncje) wrzuć 16 uncji wody. Robimy to do momentu, aż cała mieszanka napełni 2/3 pojemnika. Nie chcesz jej napełniać do końca, bo jak zacznie się gotować to się zagotuje, a sytuacja stanie się poważna, zaufaj mi!

Teraz, gdy masz duży garnek pływających płatków marihuany i patyczków masła, nadszedł czas, aby wprowadzić ciepło. Lubię włączać palnik do końca, i monitorować rzeczy, mieszając w razie potrzeby. Dzięki temu mieszanka robi się tak gorąca, jak to tylko możliwe, co jest jedną z rzeczy, o których rozmawiałam z moim profesorem z college'u. Niektórzy powiedzą, że trzeba doprowadzić mieszankę do niskiego wrzenia, np. w garnku z crockiem, i puścić ją przez długi, długi czas (w niektórych przypadkach cały dzień). Ja gotuję swoją na tyle gorącą, na ile mogę, a następnie obniżam palnik do około połowy do 3/4 po tym, jak wszystko się zacznie. Gotuję ją aż do wyparowania około połowy wody z gwałtownego wrzenia (około 1-1.5 godziny). Następnie dodaję więcej wody, aż poziom wody powróci do punktu, w którym znajdował się w momencie startu. Powtórzę to raz lub dwa razy. Swoją szybszą metodę wystawię na działanie metody powolnego gotowania innych ludzi w każdy dzień tygodnia - czas przetestowany, zatwierdzony przez weterana.

Po około trzech do czterech godzinach, na powierzchni mieszanki będzie unosić się dużo oleju. Wtedy będziesz wiedział, że skończysz (jeśli czas na to pozwoli). Stamtąd odcedzam mieszankę przez płaski sitko, które jest umieszczone na wierzchu pojemnika, który ostatecznie trafi do lodówki. Po przejściu wody przez sitko, na sitku znajduje się kupa mulczu. W przeszłości dociskałem mulcz do sitka, aby uzyskać resztę cieczy. Myślałem, że mam najwięcej, jeśli nie cały cenny, tłusty płyn z mulczu. Jednak pewnego dnia ciekawość zrobiła na mnie wrażenie i postanowiłem założyć rękawiczki i wycisnąć ręcznie pozostawioną ściółkę, aby zobaczyć, ile zostało tłustego płynu po pierwszym naciśnięciu szpatułki. Czy nie wiesz, że w mulczu pozostało jeszcze dużo oleju, i zły na to patrząc olej. Mogę wycisnąć kulę odsączonego mulczu z wielkości grejpfruta do wielkości śliwki. Wszystko to jest płynnym dobrem i jednymi z najsilniejszych rzeczy na naszej planecie.

Po spuszczeniu całej cieczy do pojemnika, natychmiast widać olej (na górze) oddzielony od wody (na dole). Umieść pojemnik w lodówce na noc. Kiedy obudzisz się następnego dnia rano, olej stanie się stałym kawałkiem masła marihuany. Zachowaj ostrożność przy wyjmowaniu go z pojemnika. Miałam już wcześniej ten paskudny, podwodny wyciek w całej mojej kuchni, który nie był przyjemny w czyszczeniu!

Przechowuj masło marihuanowe w lodówce, ale co kilka dni monitoruj go pod kątem pleśni. Powinno ono trwać co najmniej kilka tygodni, jeśli jest prawidłowo przechowywane w lodówce, a z masła usunięta jest wilgoć. Jeśli chcesz całkowicie uniknąć problemu z pleśnią, włóż masło do zamrażarki. Utrudnia to trochę pieczenie i gotowanie, ponieważ trzeba je rozmrozić, ale trwa ono znacznie dłużej. To jest to!

 

21 września 2020 Przepisy

Garść przydatnej wiedzy

Nasiona konopi - superfood!

Choć w dalszym ciągu kontrowersyjne, nasiona konopi zdobywają popularność i uznanie coraz szerszego grona konsumentów oraz ekspertów żywieniowych. Nasiona konopi poprawiają pracę układu pokarmowego, zmniejszają prawdopodobieństwo zawału serca czy miażdzycy. Są także bogatym źródłem składników mineralnych i witamin. Dzięki zawartości dużej ilości aminokwasów stanowią bogate źródło białka, które strukturą jest niemalże identyczne do białka jaja kurzego - najbardziej przyswajalnego przez ludzki organizm. Dodatkowo nasiona konopne poprawiają odporność organizmu nie tylko na infekcje ale także przeciwdziałają powstawaniu komórek rakowych. 

Kolekcjonerskie nasiona konopi

Sianie nasion konopi jest w naszym kraju zabronione. Dozwolone jest jednak gromadzenie ich w celach kolekcjonerskich. Z tego powodu można znaleźć wiele sklepów oferujących nasiona. Przejdź do naszego rankingu Seed Banków, gdzie poznasz liderów sprzedaży nasion marihuany.
>> Seed Banki 2018 << 

Przygotowaliśmy także zestawienie najczęściej wybieranych nasion w celach medycznych i kolekcjonerskich. Jeżeli taka tematyka jest dla Ciebie interesująca, przejdź do >> Rankingu Nasion Marihuany <<